Cercar en aquest blog

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Xavier Sala i Martín

FRASE:

"S’han ajuntat tota una sèrie de factors cadascun dels quals generaria una crisi econòmica però que, junts, formen una tormenta perfecta que pot portar un cataclisme economic de dimensions catastròfiques"


BIOGRAFIA: 

Xavier Sala i Martin, és un economista estatunidenc, d'origen català nascut a Cabrera de Mar. És catedratic de la Universitat de Columbia, tot i que és conegut sobretot pels seus articles i aparicios a mitjans de telecomunicació.
Es va llicenciar en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 1985 i va anar amb una beca de "la Caixa" a fer el doctorat a la Universitat de Harvard, on l'any 1990 va presentar la tesi On States and Growth. Des de 1996, ostenta la càtedra de desenvolupament econòmic a la facultat d'economia de la Universitat de Columbia, a part és professor visitant de la Universitat Pompeu Fabra
És un dur crític de les polítiques públiques a diversos mitjans de comunicació i un un gran defensor de les idees liberals, mitjançant les quals, segons ell, els països subdesenvolupats sortirien de la pobresa.

LLIBRES FAMOSOS:

·         Apunts de creixement economic, 1994.
·         Economic Growth, juntament amb Robert Barro, 1995.
·         Economia liberal per a no economistes i no liberals, 2001

PRINCIPALS APORTACIONS A L'ECONOMIA:

Les seves principals aportacions han estat colaboracions o asesoraments a diversos organismes econòmics internacionals. per exemple entre els anys 1993-2004 va ser consultor en els Fons Monetari Internacional i en el Banc Mundial.

ANÈCDOTA:

Sempre va vestit molt peculiarment, amb unes americanes de colors molt extravegants com: rosa,lila, groc... o també amb un estampat cridaner com podria ser el de lleopard o de zebra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada