Cercar en aquest blog

dijous, 17 d’octubre del 2013

Paul Krugman

1. Frase
"La sortida de la crisi està bloquejada per la falta de lucidesa i de voluntat política"



2. Biografia 

Paul Robin Krugman va nèixer a Albany el 28 de febrer de 1953, és un economista, divulgador i periodista nord-americà, proper als plantejaments postkeynesians. Actualment és professor d'Economia i Assumptes Internacionals a la Universitat de Princeton. Des de 2000 escriu una columna en el periòdic Nova York Estafis. El 13 d'octubre de 2008 va ser desigant al Premi Nobel d'Economia.


3. Llibres
- Al 2012 va publicar el llibre anomenat "¡Acabad ya con esta crisis!". A través de senzills exemples, Paul Krugman ens permet comprendre el funcionament d'eines econòmiques en els EEUU, idèntiques a les europees, tals com la variació de tipus d'interès o la fabricació de moneda per a la seva posada en circulació. Tot això sense oblidar, més aviat tot el contrari, el cost que a nivell social està tenint l'actual crisi econòmica a causa deels alts nivells d'atur i les grans dificultats de reinserció laboral dels desocupats de llarga durada.

- Al 2010 va publicar "Economía internacional: teoría y política"

- Al 1998 va publicar "La era de las expectativas limitadas.

 

4.Anècdotes
Des de gener de 2000, ha estat columnista quinzenal a la pàgina d'opinió del New York Times, el que l'ha convertit, en opinió del Washington Monthly, en "el més important columnista polític als Estats Units ... ha estat gairebé sol analitzant els més importants fets polítics recents, els descosits teixits dels interessos de les corporacions, classes i partits polítics, enmig dels quals sobresurt l'administració de Bush





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada