Cercar en aquest blog

dissabte, 19 d’octubre del 2013

RONALD COASE



RONALD COASE


"Un economista ... capaç de posposar per una setmana un programa governamental que malbarata $ 100 milions a l'any ... es va guanyar el seu sou de tota la vida".







Biografia:
Ronald Harry Coase va néixer a Willensden, Regne Unit. Els seus pares havien estat empleats de correus i potser per això sempre es va interessar per l'estudi dels serveis públics britànics. Va estudiar a la London School of Economics on es va graduar en 1932 i va començar a treballar com a professor a la Dundee School of Economics and Commerce (1932-1934), a la Universitat de Liverpool (1934 -1935) ia la London School of Economics (1935-1939 i 1946-1951). Va emigrar als Estats Units, treballant a la Universitat de Buffalo, al Center for Advanced Studys in the Behavioral Sciences, a la Universitat de Virgínia i, des de 1964, a la Universitat de Chicago a l'escola de lleis. Va ser editor de la revista "Law and Economics" de 1964 a 1982.


Llibres famosos:
Ronald Coase és considerat el fundador de l'Anàlisi Econòmica del Dret i de la nova economia institucional . És a més membre de l'Escola d'Economia de Chicago . L'article de 1960 The problem of Social Cost, ' El problema del cost social ', és considerat l'article més citat en la literatura econòmica de tots els temps i països , però les seves idees centrals ja estaven explícites en l'article The Nature of the Firm , ' la naturalesa de l'empresa ' de 1937 , en què explica que qualsevol sistema d'assignació de preus té un cost i que és possible fer una anàlisi econòmica de les regles , les formes d'organització i els mètodes de pagament . La visió de Coase sobre els costos de transacció en la teoria sobre l'organització moderna va ser reintroduïda per Oliver E. Williamson .

També és sovint considerat com el pare d'una reforma de les llicències de repartiment de llicències de l'espectre electromagnètic per a la ràdio , basat en el seu article The Federal Communications Commission ( 1959 ) que criticava el mecanisme de concessió de llicències , proposant que els drets de propietat eren un mètode d'assignar l'espectre als usuaris .

Una altra de les seves contribucions important és la ' Conjectura de Coase ': un argument informal sobre els monopolistes de productes peribles . Indica que aquests no tenen més poder de mercat perquè són incapaços fer creïbles els seus compromisos de no baixar els preus en períodes futurs .



Aportacions a l’economia:

El teorema de Coase planteja que en un mercat en què els costos de transacció siguin baixos o inexistents , i que els drets de propietat establerts en les fallades judicials no permetin una solució econòmica suficient , es produirà necessàriament una reassignació d'aquests drets cap a aquells que els valoren més , tot i que els tribunals fallin en contra d'aquests . Amb tot , són molts els casos en què els alts costos de transacció impedeixen una reassignació dels drets establerts en les fallades judicials . En aquests casos, els tribunals han d'intentar minimitzar els costos associats als seus errors, sempre que això no alteri la tesi de la llei .

Forma part de l'Anàlisi Econòmica del Dret , i és atribuït al premi Nobel Ronald Coase .


Els supòsits del teorema de Coase són dos :

Els costos de la negociació , per a les parts , són baixos .
Els que tenen la propietat dels recursos poden identificar la causa dels danys a la seva propietat , i impedir per mitjans legals .


Per tant , segons Coase una vegada que els drets de propietat queden establerts, la intervenció pública deixa de ser necessària per tractar el problema de les externalitats ( Coase , 1960 ) .


Webs:




 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada