Cercar en aquest blog

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Amartya K. Sen

"Encara que el capitalisme és, en principi, fortament individualista, ha contribuït en la pràctica a reforçar la tendència a la integració, ja que ha fet les nostres vides cada vegada més interdependents
               

-Amartya Sen:

 -Va neixer a Santiniketan l'actual India, va ser professor a les prestigioses universitats de Cambridge, Oxford i Harvard.

-Amartya Kumar Sen és un economista i també professor de universitat reconegut pel seu treball amb els temes de fam, economia del benestar i teories del desenvolupament humà. 

-La recerca economica de Sen va ajudar a definir el camp de l'elecció social, les obres més reconegudes de Sen són: 

-Poverty and faminies: An essay on Entitlement and Deprivation ("Pobresa i fam: un assaig sobre el Dret i la Privació" on parla de que la fam no es problema per la falta d'aliments sino per la mala distribució dels aliments, Amartya Sen ha tingut molta influencia a nivell economic en "l'index de desenvolupament humà" de les nacions unides.

 -Development as Freedom:Desenvolupament i llibertat  sosté que el "desenvolupament " implica un conjunt de llibertats vinculats : les llibertats polítiques i la transparència en les relacions entre les persones , la llibertat d'oportunitats , inclosa la llibertat d'accés al crèdit , i la protecció econòmica de la pobresa extrema .

Anécdota: El 5 d'octubre van intentar assessinar a Amartya K. Sen mentre estava fent una conferencia a Kuala-Lumpur, però les autoritats es van adonar i no va entrar a las sala de conferencies. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada