Cercar en aquest blog

diumenge, 17 de novembre del 2013

Núria C.


DEMANDA I OFERTA DEL TABAC: 


“Si los cigarrillos son más caros entonces los consumidores reducirán su consumo y será más probable que abandonen éste habito“.



Els governs eleven els preus del producte (tabac)provocant que hi hagi una demanda rígida en el gràfic i els consumidors redueixin el seu consum i hàbit, en canvi l’Oferta del tabac es dispara i augmenta entre les competències. 

Segons Antena3:  El mercat de cigarretes ha registrat unes vendes de 1.398,57 milions de “cajetillas industrials” fins juliol, el que suposa un descens del 12,1% respecte un any abans. El tabac de liar va créixer  un 21,7% en volum, fins 3,49 milions de kilos, en valor del  42,1%.

Tabaqueres i estancs: han posat el crit al cel perquè l'aparició al mercat de marques blanques de cigarrets, produïts únicament i exclusivament per a ser venuts a través de xarxes il·legals, ha fet repuntar el contraban de tabac. El 12% del tabac que es consumeix a Espanya una procedència il·lícita -fa cinc anys era el 5% - el que genera unes pèrdues per a l'Agència Tributària d'uns 1.200 milions a l'any i un greu perjudici als estancs, que en tres anys han reduït les vendes a la meitat, segons assegura el gremi.

Aspectes en sanitat:
Els impostos sobre el tabac resulten una prevenció per tal d’evitar que els joves comencin a fumar. Però també aconsegueixen que els  fumadors ( consumidors habituals ) abandonin o redueixin el consum.

Economia:
Els governs consideren que aquest tipus d’impostos específics al consum, aplicats a uns pocs productes clau (entre ells el tabac) poden ser útils per els ingressos públics i en alguns casos per aspectes socials més generals, en resum:  són una font de recursos per l’Estat.

http://www.jaberni-coleccionismo-vitolas.com/images/El_Tabaco-AR/Tabaco_y_Sociedad(grafico).jpg
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada