Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de novembre del 2013

La depreciació porta les cases al nivell de 2003

Aquesta notícia ens diu que el preu de les vivendes està baixant en un 8,5% (dada d'aquest mes) mentre que fa un any ho feia en un 12,5% de mitjana. De totes maneres, aquests descomptes són a algunes zones més alts, com a les àrees metropolitanes, i en altres zones més baixos.
L'article planteja el dubte de si realment els preus immobiliaris estan apunt de tocar fons, després d'un llarg període de preus alts, i ens diu que de fet, els preus actuals són els que hi havia al 2003, és a dir estant tendint a ser els mateixos que abans de la crisi.



Causes: 
El sector immobiliari en un cert moment va crear aquest excés d'oferta. Quan cap al 2006 la construcció de vivendes havia augmentat en gran quantitat (el que es coneix com la bombolla immobiliària) i es venien a uns preus massa alts (preu d'oferta que veiem al gràfic). La demanda ja no ho absorbia (la quantitat demandada del gràfic és menys que la quantitat oferta) i, a poc a poc, els preus dels pisos van començar a baixar.

Conseqüències:
En el moment actual, els preus estan baixant tendint a arribar al preu d'equilibri. Com que la oferta ja no ha pujat més i la demanda està començant a pujar, gràcies sobretot a inversors internacionals, es pensa que s'arribarà aviat a aquest preu d'equilibri, hi ha qui diu que serà el proper any o el següent. La situació a la que s'arribarà, serà una situació d'equilibri on no hi haurà insatisfaccions ni de compra ni de venda.

Notícia extreta del diari electrònic Cinco Dias: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada