Cercar en aquest blog

diumenge, 17 de novembre del 2013

Les plaques solars xineses i el mercat europeu

L'augment d'importacions de plaques solars desde Xina a Europa i el baix preu que les venen, ha portat a que la Comissió Europea (CE) hagi decidit posar un aranzel del 11,8% a les plaques solars procedents de Xina. Si no arriben a cap acord les dos parts, al cap de dos mesos, l'aranzel no serà del 11,8, sinó del 47,6%.
Causes:
Xina esta important plaques solars a uns preus molt baixos, però les esta venen a un 88% més barates que al seu país, i si contem el cost que tenen per portar-les desde allà fins aquí i distribuir-les es pot observar que estan perdent diners, però com que s'ho poden permetre ho fan.
Conseqüències:
Degut al baix preu de les plaques xineses, alguns productors europeus o americans s'estan veient obligats a tancar i per tant a despedir gent i tota aquesta gent que estan despedint es un problema pel país ja que fàcilment deixaran de produir riquesa per aquest. Si van desapareixent empreses del sector mentre les xineses guanyen força, provocarà que quan en quedin molt poques empreses europees, els fabricants xinesos podran tornar a apujar el preu i ningú els ho podrà impedir.
Actualitat:
Al dinal la Xina i la CE van arribar a un acord acordant un preu mínim de venda de les plaques que així igualaria els mercats.
El que ha passat a Europa previament l'hi va passar als Estat Units.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada