Cercar en aquest blog

dimarts, 12 de novembre del 2013

“Estamos en muy grave peligro. Los tres grandes del mundo, Europa, Estados Unidos y Japón, están en una depresión que no hemos visto desde 1930… Esta crisis es muy grande porque no se ha hecho nada para convencer a los mercados de lograr un cambio fundamental y Europa tiene que actuar para evitar un mayor impacto”

Biografia:
Robert Alexander Mundell és un economista que va néixer el 24 d'octubre de 1932 a Kingston, Canadà. Va estudiar a l'Universitat British Columbia, a l'Institut Tecnològic de Massachussetts dels Estats units i més tard al London School of Economics on va completar la seva formació acadèmica. 
Va treballar com a professor al School of Advanced International Studies i al Johns Hopkins University i desde 1974 és professor d'economia a la Columbia University.

Aportacions a l'economia:
Als anys 70, el professor Mundell va establir les bases intel.lectuals per l'introducció de l'Euro , amb els seus estudis pioners en la dinàmica monetària i les formes monetàries òptimes, estudis que el van fer guanyar el premi Nobel d'economia l'any 1999. Durant els seus anys de treball, també es va establir com a líder intel.lectual en varies àreas, incluint supply-side economics ( l'economia de l'oferta), el model Mundell-Fleming i el efecte Mundell- Tobin.  Supply-side economics diu que la millor forma de fomentar el creixement econòmic és a travès de reduir les barreres dels negocis i de reduir el impostos sobre els ingresos. El model Mundell-Fleming és una eina macroeconòmica que analitza la relació entre els nivells d'interessos i la producció de l'economia i dels mercats financiers. I per últim, l'efecte Mundell-Tobin descriu que el nivell d'interessos nominals augmentara menys que l'augmnet de la inflació perquè aquest augment farà que el públic  mantingui un nivell menor de diners pel menor valor causat per la inflació  i com a conseqüència, depositara els seus diners a altes actius. Desprès pujarà el valor d'aquests actius i impactarà el seu nivell d'interès.

Obras:
  • The International Monetary System: Conflict and Reform (El sistema monetario internacional: conflicto y reforma), 1965;
  • Man and Economics (El hombre y las económicas), 1968;
  • International Economics (Las económicas internacionales), 1968;
  • Monetary Theory: Interest, Inflation and Growth in the World Economy (La teoría monetaria: el interés, la inflación y el crecimiento en la economía mundial), 1971;
  • A Monetary Agenda for the World Economy (Un programa monetario para la economía mundial), con Jack Kemp, 1983;
  • Global Disequilibrium (Los desiquilibrios globales), 1990;
  • Debts, Deficits and Economic Performance (Las deudas, los déficits y el rendimiento económico), 1991;
  • Inflation and Growth in China (La inflación y el crecimiento en China), con M. Guitian, 1996;
  • The Euro as a Stabilizer in the International Monetary System (El Euro como estabilizador del sistema monetario internacional), con A. Clesse, 2000.
Anècdota:
Com anècdota, dir que va guanyar el premi Nobel d'economia l'any 1999 i que una idea que té és que encara que el dólar i l'euro siguin les principals monedes a nivell mundial, creu que existeix la possibilitat de que s'arribi a un acord de moneda mundial i que sigui l'euro-dólar que podria convertir-se en el pivot central per restaurar el sistema monetari internacional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada