Cercar en aquest blog

diumenge, 17 de novembre del 2013

Els descomptes per incentivar les vendes fan baixar el preu dels cotxes un 4% a l'agost

La següent notícia està extreta del diari digital 3/24. En ella s’explica que les promocions aplicades a la venda dels cotxes han suposat un descens del 4% en el preu dels vehicles a l'agost.

En un context de forta caiguda de les vendes, ja que aquest mes han caigut un 41%, han proliferat les promocions aplicades pels concessionaris per estimular la demanda, com el pla PIVE, que consisteix a incentivar la substitució del cotxe antic per un de nou que tingui uns nivells de contaminació més baixos i que l’Estat subvencioni aquest canvi i a aplicar una rebaixa en l’ impost de matriculació. 
En total, es calcula que els descomptes aplicats han estat de 1.926 euros de mitjana, un 10% més que en el mateix període l'any passat.

Causes:  Els preus han baixat a causa dels descomptes per incentivar les vendes. A més, també es creu que els preus han baixat degut al canvi de tendència dels usuaris arran de la crisi. Ara, els compradors es decanten per vehicles més petits i menys potents i, en conseqüència, més barats, així com cotxes ecològics que no paguen tants impostos.

Explicació: La intersecció del gràfic entre el comportament de la demanda i la oferta dels fabricants mostra el preu més alt al que es podran aconseguir el màxim de vendes. En una època de crisi com la actual, la corba de la demanda encara baixa més i per aconseguir mantenir les ventes dels cotxes que segueixen sent cars de produir les empreses i l’Estat apliquen mesures per corregir aquesta diferència entre el que la demanda està disposada a comprar i el que els fabricants necessiten vendre per a mantenir el seu negoci. 

Conseqüències: Aplicant aquests descomptes, les conseqüències són que s’aconseguiran més vendes degut a el fet d’abaratir el preu dels cotxes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada