Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de novembre del 2013

Alav: Altos precios de pasajes aéreos responden a "la oferta y demanda"

El president de la “Asociación de Líneas Aéreas de Venezuela” (Alav), diu que els preus dels vols des de Veneçuela cap a destinacions internacionals són cada cop més elevats, degut a que hi ha molta demanda i poca oferta. És a dir,  s’estan augmentant els preus dels vols per contrarestar l’alta demanda (excés de demanda).
Els president va atribuir aquesta gran demanda a les persones que viatgen constantment a l’exterior per obtenir dòlars regulats per CADIVI i així burlar el control canviari. Segons Semprun , aquestes persones compren grans quantitats de passatges a l'exterior , en detriment de grups familiars que busquen preus baixos en les butlletes aeris.
El president va concloure que s’optarà per prendre mesures davant d’aquestes persones.


Funció de CADIVI: Administrar, coordinar i controlar l'execució de la política canviària de l'Estat veneçolà, amb el propòsit de contribuir al desenvolupament integral de la Nació i l'enfortiment de la nostra sobirania.

  • Causes:  aquesta situació ha estat fruit de totes aquelles persones que viatjaven constantment a l’exterior per obtenir dòlars regulats per CADIVI i així burlar el control canviari. Aquesta demanda es va augmentar, degut a que les preferencies ho van fer
  • Conseqüències: La conseqüència més important que tindrà l’augment de preus serà eliminar l’accés de demanda, i per tant arribar al punt d’equilibri entre l’oferta i la demanda.  .
    El president va dir que davant d’aquesta situació, prendria mesures. Una d’elles és la implementació d’una màquina “capta empremtes”  que permetrà activar la quota electrònica de viatgers a l’exterior, totes les vegades que l’usuari estigui a punt de sortir del país.
    L’especulació ha estat tan gran que volar des de Caracas cap a Miami pot resultar més car que anar de Miami cap a Hong Kong 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada