Cercar en aquest blog

dimecres, 9 de gener del 2013

OFERTA I DEMANDA


AUGMENTA LA PRODUCCIÓ D'ALIMENTS ECOLÒGICS TOT I LA CRISI

Molts pensaven que amb la crisi econòmica els primers a caure serien els productors d'aliments ecològics. Que posats a estrènyer-nos el cinturó, a molts se'ns anaven a baixar els fums de l'ecologisme i anàvem a acabar comprant el menjar més barata, aliens a químiques i transgènics. Però s'han equivocat.

La producció d'aliments ecològics ha experimentat durant el passat any un important creixement, tant en superfície com en nombre d'operadors. A falta de dades nacionals més recents, la superfície dedicada a Espanya a l'agricultura ecològica registrar el 20011 un increment de 21,64% fins superar les 1,6 milions d'hectàrees. I en ramaderia ecològica ja hi ha més de 5.000 explotacions ramaderes registrades.

Causes:

Les causes d’aquesta notícia són que cada cop menys la gent posa en joc la seva salut. Els consumidors prefereixen  gastar-se i estalviar més diners en el menjar que en roba o en els últims aparells tecnològics

Conseqüències: 

Les conseqüències que poden haver són que al haver-hi un augment de la demanada de aliments ecològics els preus d’aquests baixin i que degut això els productes no ecològics també hagin de baixar els preus per fer-li competència ha aquests.

Opinió personal:

Jo penso, que esta bé que la gent prefereixi gastar-se o estalviar més diners per aliments ecològics que per roba o aparells tecnològics, ja que aquests no ens afecten a la salut i són necessitats secundàries , sobretot els aparells tecnològics, en canvi el menjar és una necessitat primària,és a dir, que necessitem el menjar per viure.  Encara que també penso que ens hauríem d’informar bé de si hi ha tanta diferència a nivell saludable entre un producte ecològic i un que no ho és i si surt a conte comprar-los o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada