Cercar en aquest blog

dimarts, 8 de gener del 2013

El preu de l'habitatge va baixar un 11,3% el 2012 i acumula un ajust del 33,3% des de màxims, segons Tinsa

08.01.2013, diari expansión
El preu mitjà de l'habitatge va caure un 11,3% el 2012, de manera que acumula un ajust del 33,3% des dels nivells màxims assolits el desembre de 2007, abans de la crisi, segons ha informat Taxacions Immobiliàries (Tinsa).
Aquest descens interanual al tancament de desembre es va moderar respecte a l'experimentat el mes passat, del 12,3%, pel repunt de les compravendes d'habitatges, que s'han anticipat a la fi de les deduccions fiscals i l'increment de l'IVA a partir de l' 1 de gener, afegeix la companyia.
Per zones, les capitals i grans ciutats van ocupar el primer lloc, amb una caiguda interanual del 14%, seguida molt de prop de les àrees metropolitanes, amb un descens del 13,7% i de la Costa Mediterrània, la baixada es va situar en el 12,5%, completar el conjunt d'àmbits amb retallades superiors al del mercat.
Per sota de la mitjana es van situar Balears i Canàries, amb un descens interanual del 6,6% i la resta dels municipis, amb una caiguda del 7,7%. 


GRÀFIC:




CAUSA:
  
La principal causa d’aquesta situació és la  caiguda de la renda provocant la crisi econòmica a la que estem sotmesos actualment.
Amb l’esclat de la bombolla immobiliària i la crisi, s’ha trencat el cicle de la
renta i les famílies han deixat de comprar noves vivendes. A causa d’això s’ha
experimentat una baixada de preus però no suficientper la qual cosa hi ha un excés d'oferta. Els preus han de baixar més fins al preu d’equilibri i siguin accessibles per a una major part de demandants.



CONSEQÜÈNCIES: 


Gran part de la població  s'ha vist afectada per aquesta situació ja que no pot accedir a tenir una vivenda propia ,sobretot,  suposa que molts joves es vegin obligats a no poder independitzar-se. Encara que conforme vagin baixant els preus, les vivendes tindran un preu d’acord amb el seu valor real, això s’anirà ajustant amb la llei de l’oferta i la demanda. Fins que els preus no siguin més accessibles la demanda no augmentarà.


OPINIÓ PERSONAL: 


En la meva opinió és el que havia de passar ja que es va crear una bombolla immobiliària que va acabar arribant a un punt, que les vivendes costaven molt més que el seu preu real.
Jo personalment crec que els preus han de continuar baixant fins que augmenti la
demanda o les famílies puguin comprar una vivenda ja que si poc a poc els preus van baixant pot canviar la situació actual d'excés d'oferta acostant-nos al punt d'equilibri que farà estabilitzar-nos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada