Cercar en aquest blog

dimecres, 16 de gener del 2013

noticia i gràfic



Noticia extreta del diari Expansión amb data del divendres 9 de novembre de 2012.
El titular de la noticia és el següent:

Iberia recortará 4.500 empleos tras anunciar pérdidas récord
IAG presenta un duro plan de ajuste para sacar de los números rojos a la compañía española, que pierde 1,7 millones diarios. Iberia planteará rebajas de sueldo del entre el 25 y el 35% al resto de la plantilla, recortará un 15% sus vuelos en 2013 y prescindirá de 25 aviones. Amenaza con mayores ajustes si no hay acuerdo con los sindicatos antes de febrero o si se convocan nuevas huelgas. Los sindicatos ya han amenazado con dar una "respuesta radical" a los recortes. El objetivo que se marca la compañía con estos fuertes recortes es llegar a 2015 con una mejora de los resultados de al menos de 600 millones de euros.


Causes :
Les causes d’aquest fet són la disminució  de l’oferta ja que han disminuït els nombres d’avions  i la disminució de la demanda a causa de la disminució de la renda, que en definitiva aquesta disminució de la renda  està provocada per la crisi que portem vivint durant tants anys.
Conseqüències:
 Les conseqüències que es podrien donar són una disminució dels preus i una disminució de la demanda com podem observar en el gràfic, encara que no se sap ben bé el que podria passar en el futur ja que se suposa que amb la baixada dels preus la demanda augmentaria ja que la gent compraria més bitllets d’avió, per tant d’aquí a un temps si tornéssim a realitzar el gràfic segurament ens sortiria un augment de la demanda.

Opinió personal:
Personalment no trobo correcte que disminueixin la plantilla ja que en els temps en els quals ens trobem augmentar la xifra de persones a l’atur no és bona idea. Per una altre banda trobo una bona solució que disminueixin els preus dels bitllets d’avió ja que és una manera de que la gent que tingui una renda tirant cap a baixa es pugui permetre viatjar ja sigui per visitar a familiars o per fer turisme , etc. D’aquesta manera augmentaria la demanda i poc a poc Iberia aniria reduint les seves pèrdues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada