Cercar en aquest blog

dilluns, 7 de gener del 2013

El preu del raïm pujarà un 20% en Ribera i Roda per la menor producció


Aquesta notícia ha estat extreta de la web del diari ABC, va ser publicada el 28 de setembre del 2012.

El preu del raïm pujarà un 20% en Ribera i Rueda per la menor producció


L'absència de pluges i les gelades aquesta temporada provocarà una caiguda de la producció de raïm que oscil·larà entre el 15 i el 40 per cent en relació al 2011, segons zones vinícoles, el que comportarà a sobre un increment del preu del producte d'entre un 20 i un 30 % en les denominacions d'origen Ribera del Duero i Rueda, ja que a més estarà acompanyada d’una millor qualitat.




Gràfic:





Causes:
La causa de l’augment del preu del raïm és únicament la menor producció d’aquest. I aquesta menor producció és deguda, en aquest cas, a males condicions meteorològiques, l’escassetat de pluges i les gelades, que han perjudicat el cultiu del raïm.

Conseqüències:
L’escassa collita de raïm degut a condicions meteorològiques provoca una disminució del producte al mercat. D’aquesta manera si la quantitat baixa el preu haurà d’augmentar, i això provocarà una disminució de l’oferta per part del productor, i la demanda continuarà igual, ja que s’ha de satisfer la mateixa necessitat d’aquell producte entre la població.

Opinió personal:
En la meva opinió, és del tot necessari l’augment del preu del raïm, ja que, si l’oferta de raïm del productor (quantitat que pot vendre) és menor, ha de rebre els ingressos necessaris per a la supervivència del sector.
Per exemple, la producció de raïm influeix en la producció de vi. Si no es pot fer tant vi, l’empresa perdrà diners per haver-se esforçat tant en el cultiu i vendre menys, per tant, ha de pujar els preus per tal de que l’empresa tingui capital necessari per afrontar la següent collita, si no, el sector caurà i no es podrà produir vi.
Jo crec que tot forma part de la llei d’oferta-demanda, que fa que el mercat s’autoreguli per assolir un equilibri i una sostenibilitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada