Cercar en aquest blog

dimarts, 8 de gener del 2013


Els espanyols aquest nadal gastaran un 18% de mitja menys en loteria

Diari: Expansión
Data: 10/12/2012

Resum:
Aquest any, els espanyols, destinaran un 18% menys a la compra de loteria de nadal, amb una mitja de 82 euros menys per persona. Això significa que cada persona comprarà de mitja 4 dècims menys del “Sorteo de Navidad” i el “Niño”. A més, ja és el cinquè any que es produeix una baixada en la demanda de loteria.


Gràfic:



Causes:
Aquesta caiguda en la demanda de loteria està causada per la gran crisi que està patint Espanya en aquests moments, però més concretament  per la disminució de la renda espanyola, és a dir, els ingressos dels espanyols han disminuït, fins i tot hi ha molts que estan a l'atur, per tant, no obtenen beneficis per poder consumir.

Conseqüències:
És possible que el preu del dècim acabi baixant, tot i això, és difícil que baixi el preu, perque és un bé que ofereix l'Estat i a més no té competència. Una altra possible conseqüència és que l'oferta disminuexi, però això passaria si la demanda disminuís molt.

Opinió personal:
Jo pensava que la demanda de loteria hauria pujat, o si més no, no hauria baixat, ja que amb aquesta crisi, molta gent té esperança i espera un cop de sort, i podria ser que els toqués la loteria. Tot i això, m'he adonat que la gent prefereix usar els diners per satisfer les seves necessitats primàries, que no pas per jugar a un joc d'atzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada