Cercar en aquest blog

dijous, 13 de març del 2014

Blanca Solé: Notícia Demanda Agregada


Endesa cree que la demanda eléctrica subirá un 0,1% en 2014

La demanda elèctrica, un dels principals indicadors de la situació econòmica del país, només augmentarà un 0.1% durant el 2014.

CAUSES:
-       Sortirà de la recessió aquest any, encara que sigui de manera molt dèbil.
CONSEQÜÈNCIES:
-         La xifra de l’augment d’un 0.1% fa contrast amb les optimistes previsions del  creixement del Producte Interior Brut (PIB) projectades pel Govern i molts organismes internacionals.
-    Aquest canvi suposa un canvi de tendència després de 3 anys de caigudes   consecutives.
-          La demanda creixerà a un ritme més elevat fins a arribar a una mitja de 1.8% en el període 2013 – 2018. L’increment més elevat es registrarà al 2016, que serà del 2.8% segons les previsions.
GRÀFIC:
-       Augmentarà la demanda agregada, ja que a la noticia diu que augmentarà el PIB.
-       DA = PIB = C + I + GP + (x – M)
-       La demanda agregada augmenta quan disminueixen els preus a què s’ofereixen els béns.




RELACIÓ AMB L’ASSIGNATURA:
En aquesta notícia hi podem observar conceptes tractats a classe, com el PIB (producte interior brut) i el seu augment. La Demanda Agregada i els seus moviments, en aquest cas podem observar un augment de la Demanda Agregada (DA), ja que, la notícia ens informa del creixement de la demanda elèctrica.

VALORACIÓ PERSONAL:
Aquesta noticia és interessant, ja que així posem en pràctica els conceptes estudiats a classe i podem entendre’ls millor amb exemples. També, opino, que si augmenta la DA elèctrica serà positiu per l’economia perquè la demanda elèctrica és un dels indicadors més importants per veure la situació econòmica actual i com actualment ens han dit que comencem a sortir de la recessió de la crisi, això podria ajudar a millorar el nostre PIB.
Aquesta notícia l’he extret del diario “El Mundo” i és del dia 12 de març de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada