Cercar en aquest blog

diumenge, 23 de març del 2014

PIB Qatar

Resum de la noticia:
Qatar és un país en expansió i això ho demostra el seu PIB que creix cada any.
Qatar enlloc de només invertir amb petroli i gas, el qual podria viure molts anys amb un alt nivell de vida, ha decidit diversificar la seva economia i invertir per tot el mon, aconseguir esdeveniments esportius com serà el mundial d’handbol o el mundial de futbol, i també ha comprat immobles d’alta gama per tot el mon. La conseqüència d’aquestes inversions és un creixement del PIB i una segona font d’ingressos a part del petroli i el gas.
El país abans de descobrir les reserves de petroli i gas la seva economia es basava en la pesca i buscar perles.
Causes:
Qatar té el 14% de gas mundial i una quantitat de petroli molt elevada, per tant molts països es veuen obligats a comprar-li aquests productes, a més, ha fet pactes amb diferents governs perquè inverteixin en el seu país i el fagin prosperar
Conseqüències:
Qatar té unes exportacions molt gran en percentatge i en valor monetari.
Té unes importacions reduïdes, de tal manera la diferència entre exportacions i importacions queda molt positiva.
Té un consum molt elevat, degut a la gran riquesa d’alguns dels seus habitants i del turisme que i va.
Un augment del PIB del 8% aproximant i  en anys anteriors estava amb dos xifres.
Relacions amb l’assignatura:
La noticia parla del PIB, com l’augmenta i com ho fa. També parla d’inflació, concepte treballat a classe i la política macroeconòmica que ha agut de fer el país, primer per deixar la pesca i treballar amb el petroli i ara per baixar la dependència del petroli i del gas i invertir en altres països.
Valoració:

Qatar és un país que ha sigut capaç de deixar enrere la imatge de pobresa i aconseguir tenir certa importància mundial. Crec que Qatar seguirà creixent durant anys, ja que té reserves de petroli per uns 35 anys, però també te tota la inversió que han estat fent i en els propers anys també tindran una forta construcció, amb els diferents mundials i els seus estadis respectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada