Cercar en aquest blog

dimecres, 8 de gener del 2014

Fixació dels preus de les companyies de llum i electricitat

El govern estudia convocar subhastes mensuals per fixar la tarifa de la llum

RESUM DE LA NOTÍCIA

El ministre d’indústria, energia i turisme, José Manuel Soria, va dir el passat dissabte 28 de desembre que la convocatòria de subhastes elèctriques és una alternativa sobre la que treballa el Govern per fixar un nou sistema de fixació de preus de l’electricitat.
El ministre ha considerat que el decret- llei aprovat per el Consell de Ministres i en virtut del qual s’ha establit una pujada mitja de la llum del 2,3 % per a un consumidor mitjà durant el primer trimestre de 2014 ``és exactament el contrari al intervencionisme´´, davant al que ha criticat la patronal elèctrica Unesa.
Soria ha recalcat que el preu que el Govern ha fixat "l'ha fixat tenint en compte els preus que el mercat ha vingut marcant al llarg dels últims sis mesos".
El titular del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha estimat que les crítiques que ha rebut el Govern de la patronal Unesa, en relació a una possible utilització política de les tarifes elèctriques, respon a una "posició legítima d'empreses que defensen un interès particular i privat ".
"Els hagués agradat que el preu de l'electricitat hagués pujat aquest 11%, però el Govern ha de vetllar per l' interès general, que pot coincidir, o no, amb el particular", ha referit.





CAUSES:

Les companyies elèctriques porten molts anys manipulan als mercats i posant-se d' acord alhora de decidir les tarifes de l'electricitat. Existeix un oligopoli, doncs són varies companyies que cooperen segons els seus interessos.
Les subhastes a las que es sotmeten estan manipulades ja que acaben treien les tarifes que els hi interessen a tots.


CONSEQÜÈNCIES:

La primera conseqüència davant la pujada del 11% seria la inestabilitat i descontentament social, que donarien lloc a crítiques del govern i revoltes socials.
Al evitar això, degut a que el govern no li interessava quedar malament, ha intervingut forçant a baixar les tarifes, i com a conseqüència s'ha patit un descontentament de les companyies del sector i un contentament per part dels votants. 
Això ocasionarà que les companyies protestin més per les pèrdues i que el dèficit de tarifa augmenti.


RELACIONS AMB L'ASSIGNATURA:

Els preus de l'energia estan totalment relacionats amb l'assignatura d'economia ja que el preu de la llum és bàsic per al cost de la vida, influeix directament en el cost de la fabricació de productes i afecta l'IPC i l'economia de tot un país, doncs pot arribar a provocar una crisi greu si aquest sector no es controla i es regula bé, és un sector bàsic.


OPINIÓ PERSONAL:

La meva opinió és que ens manipulen com volen i tot hi saber-ho no podem fer res per evitar-ho ja que el poder està en les seves mans. Les nostres vides estan totalment condicionades per les decisions del govern i els mercats i degut a això no queda gens clar ni és transparent el com es calcula el preu de l'electricitat, el com calculen el dèficit de tarifa, etc. 


GRÀFIC:




FONTS UTILITZADES:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada