Cercar en aquest blog

diumenge, 23 de març del 2014

Veinte años de libre comercio:
Resum:
Fa 20 anys va entrar en vigor el Tractat de Lliure Comerç (TLC) d'Àmerica del Nord entre Canadà, Estats Units i Méxic. Aquest acord no va comportar ni grans guanys ni dramàtiques pérdues, les implicacions més importants van ser per l'economía més petita -LA MEXICANA-

Causes i conseqüències:
Méxic és avui dia, un pais millor que al 1994: amb una democràcia representativa amb una classe mitjana practicament majoritaria i una societat cada dia més liberal, però el TLC no ha sigut l'únic agent del canvi. Vist com un tractat de comerç exterior, el seu éxit es innegable; les exportacions mexicanes s'han incrementat de 60.000 millons de dólars al 1994 fins a casi 400.000 millons al 2013.

Relació amb l'assignatura:
De relació amb l'assignatura trobem la política macroeconòmica que van dur a terme per fer aquesta transformació. Des de 1995, les autoritats mexicanes portaven a terme una política financera sana, una inflació baixa, un tipo de canvi flexible i polítiques comercials aperturistes, que fomentaren estabilitat, van baixar les tases d'interès i van ampliar l'accès a crèdits.

Valoració personal:
Crec que els caps financers de Mèxic van fer bé amb acceptar aquest tractat ja que, com es veu en les dades i el gràfic han augmentat els seus números i la seva economia ha progressat. Pel que fa als altres països, no els hi ha comportat cap mal ni cap empitjorament en la seva economia per tant, podem dir que també han fet be en participar-hi.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada