Cercar en aquest blog

dilluns, 24 de març del 2014

Augment inversió privada i creació d'empreses

La creació d'empreses augmenta un 1,1% al gener 


Resum de la noticia:

El nombre d'empreses creades al gener de 2014 ha ascendit fins a les 8.956 , el 1,1% més que en el mateix mes de l'any anterior , segons ha informat avui l'Institut Nacional d'Estadística ( INE ) . És la segona taxa interanual positiva seguida i la vuitena en els nou últims mesos . Per a la constitució de les 8.956 empreses creades en el primer mes de l'any es van subscriure més de 530 milions d'euros , fet que suposa un descens del 51,3% respecte al gener del 2013, mentre que el capital mitjà subscrit , que s'ha situat en 59.249 euros , es va reduir un 51,8% en taxa anual . EL 22,2% de les societats mercantils creades al gener van ser del sector del comerç i el 17,5 % es dediquen construcció . Pel que fa a les societats dissoltes , el 21,5 % pertany al comerç i el 20,7 % a la construcció , assegura l'INE . Al gener van ampliar capital un total de 4.363 societats , un 8,6 % menys que en el mateix mes de l'any passat , mentre que 3.278 empreses es van dissoldre , un 6,1 % menys . La major part de la desaparició d'aquestes empreses va ser voluntària . En taxa intermensual ( gener de 2014 sobre desembre de 2013 ) , les societats mercantils van augmentar un 28,2% , mentre que les dissoltes es van incrementar un 36,8% .


Causes:

La creació i inversió d' empreses augmenta degut a: millora de les expectatives de l'economia (keynes el primer en identificar-ho), baixada tipus d'interès de la banca cap a les empreses, augment de la Rd i, per últim, baixada dels impostos de societats o costos fiscals de les empreses. 



Conseqüències: 

Les conseqüències d'aquest augment empresarial seran l' incentivament de grans inversions privades que ocasionaran prosperitat econòmica i estabilitat de cicles econòmics.



Relació amb l'assignatura:

La relació de la notícia amb l'assignatura és que engloba temes propis de la macroeconomia, té a veure amb la demanda agregada i amb que si augmentem les inversions privades, augmenta el PIB del país.


Valoració personal:

Crec que les dades de la notícia són molt bones ja que un bon conjunt d'inversions empresarials garanteixen la prosperitat econòmica i la disminució de l'atur. És important crear empreses espanyoles i incentivar la marca espanya per a que altres països inverteixin en espanya i en els seus productes. 


Gràfic:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada