Cercar en aquest blog

dissabte, 22 de març del 2014

Les exportacions començen l'any amb un increment del 3,1%

Resum de la noticia:

Després de la ralentització de les exportacions a finals d'any, les vendes a l'exterior han marcat al gener un increment del 3,1% interanual.
 Al desembre, havien marcat un augment del 2,9%.  No obstant això, en els últims mesos de 2013 van trepitjar el fre. Per la seva banda, les importacions han descendit al gener un 0,6% interanual.

 Amb aquestes dades, el dèficit comercial s'ha situat en 2.818,3 milions d'euros al gener, la qual cosa suposa un descens del 19,5% en comparació del mateix mes de 2013. La taxa de cobertura (el percentatge d'importacions que poden pagar-se amb les exportacions realitzades durant un mateix període de temps) es va situar al gener en el 86,7%, 3,1 punts més que la registrada al gener de 2013. 

Causes:

Què ha fet créixer les exportacions: el pes de les exportacions a la UE ha estat del 64,9% del total, percentatge major que el 63,6% registrat al gener de 2013. Aquest augment del pes està associat a la zona euro (51,2% al gener de 2014, enfront del 50% de gener de 2013). D'aquesta manera, les vendes dirigides a la UE i a la zona euro han crescut un 5,2% i 5,6%, en termes interanuals, respectivament. Quant a les exportacions a destinacions extracomunitàries, (representen el 35,1% del total) destaca el creixement de les exportacions a Àsia (excepte Orient Mitjà) un 23,1%, especialment per l'augment de les vendes a les majors economies de la regió: Xina (27,5%) i Japó (68,7%). Els sectors impulsors de les vendes a l'exterior, han estat principalment alimentació, begudes, tabac ,productes químics  i manufactures de consum.

Conseqüencies:

La demanada agregada augmentarà, ja que estan augmentant els ingressos a travès de les exportacions. això demostra que les exportacions són un dels pilars de la recuperació, que s'han vist beneficiades per la millora de la competitivitat de l'economia espanyola.

Relació amb l'assignatura

Aquesta noticia parla sobre la macroeconomia espanyola, i té a veure amb la demanda agrega, i també amb el tema anterior, ja que si augmenten les exportacions el PIB també augmentarà.

Valoració personal:

Crec que aquestes dades són bones, ja que demostren que espanya té un gran sector de exportació, per tant si augmenta vol dir que cada copels  paisos estan més interesats a importar productes espanyols.

Gràfic:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada