Cercar en aquest blog

diumenge, 16 de març del 2014

Notícia Exportacions

Les exportacions aconsegueixen un altre rècord en 2013, però s’estanquen al final de l'any

RESUM DE LA NOTÍCIA:

La puixança del sector exterior, un dels escassos senyals positius que ha emès l'economia espanyola en els últims anys, va donar signes de defalliment en el tram final de 2013. Segons les dades divulgades aquest divendres pel Ministeri d'Economia, la venda de mercaderies a l'exterior ha registrat, per tercer any consecutiu, anivellis rècord: el valor conjunt dels béns exportats en 2013 va arribar a 234.240 milions d'euros, un 5,2% més que en l'exercici anterior.
En l'últim trimestre de l'any passat, no obstant això, l'augment de les exportacions es van estacar, amb un avanç molt feble (un 0,8%), respecte al mateix període de 2012.
Mentre en el conjunt de 2013 les compres a l'exterior van tornar a contreure's, en l'últim trimestre van avançar un 2%.

CAUSES:

L'augment de les importacions al desembre va estar condicionat per les compres de béns d'equip. El consum dóna encara senyals contradictoris: baixen les importacions energètiques, però pugen les compres de béns de consum durador. Són també les vendes de béns d'equip i les dels productes petrolífers de les refineries espanyoles les que impedeixen que les exportacions avancin més al final de 2013.

CONSEQÜÈNCIES:

Gràcies a aquest rècord, la economia espanyola pot veure per primer cop, com les importacions netes són positives. Tot i aquesta millora econòmica, perquè el dèficit comercial segueixi encongint ha de mantenir-se l'avanç exportador, ja que el més probable és que les importacions segueixin creixent, encara que sigui de forma moderada.

RELACIONS AMB L'ASSIGNATURA:

En el tema anterior, vam poder veure que dins de la formula per representar el PIB trobàvem les exportacions netes i que dins d’aquestes  les exportacions representaven un 32.6 ·/· de PIB i les importacions representaven un 31.9 ·/·, sorgint així unes importacions netes positives (0.7 ·/·) i que aquest factor era molt important, ja que Espanya sempre hi havia tingut unes exportacions netes negatives.

OPINIÓ PERSONAL:

Personalment veig una grata millora ja que en la història recent, Espanya mai ha estat tan prop d'aconseguir un equilibri positiu anual en el comerç de mercaderies. A més entre les principals economies avançades, solament Japó, amb una pujada del 9,5% en 2013, ha crescut més que Espanya. Tot això apunta a una millora econòmica per part d’ Espanya.
Notícia extreta del diari El País 21 FEB 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada