Cercar en aquest blog

diumenge, 23 de març del 2014

El mundo se viste de España

El mundo se viste de España

Les exportacions de moda creixen un 47% des de l'inici de la crisi. 

Causes: 
En els últims cinc anys, les marques de roba espanyoles s'ha estès per tot el món deixant enrere la crisi del seu país. Aquestes exportacions són un 47% més que en el 2008, quan la crisi encara no habia fet la seva aparició.
Les principals empreses gràcies a les quals han augmentat tant les exportacions tèxtils són Inditex, Mango, Camper i Pronovies entre d'altres, aquestes s'han estès pel mapa i han aconseguit destacar en el món de la moda.

Conseqüències: 
Tal com indica el mètode de càlcul del PIB de la demanda agregada, aquesta augmentarà si alguns dels seus factors augmenten. En aquest cas són les exportacions les quals han sofert un augment, restant-li les importacions tenim com a resultat un augment de les exportacions netes del país i a conseqüència hi ha un augment de la demanda agregada. 

Gràfic: 

Relació amb l'assignatura:
La relació amb l'assignatura és la demanda agregada la qual cosa implica el PIB. L'augment de les exportacions de les marques de roba espanyoles han fet augmentar la demanda agregada i per tant augmentar el PIB. 
PIB = DA = C + I + GP + (X-M)

Opinió personal: 
La meva opinió és que crec que aquesta notícia informa d'un pas endavant en l'economia d'Espanya, per primer cop des que hi han dades les exportacions netes són positives al PIB i això és molt bó, ja que fa que aquest augmenti i que per tant l'economia del país evolucioni positivament. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada