Cercar en aquest blog

dilluns, 26 de setembre del 2011

Rècord de despesa dels turistes estrangers a Catalunya: 8.000 milions des de començament d'any

La Vanguardia, 26/09/2011

Barcelona. (Efe) .- Els turistes estrangers van gastar un total de 8.026 d'euros a Catalunya entre els mesos de gener i agost, un 9,5% més que en el mateix període de l'any anterior, fet que suposa un rècord històric, segons ha explicat avui el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
En total, Catalunya va rebre 9,8 milions de turistes estrangers entre gener i agost, un 3,9% més que en el mateix període de l'any anterior. El conseller ha qualificat aquestes dades de "xifra molt bones" i ha pronosticat que el conjunt de l'any 2011 també serà "molt bo" i que "ens acostarem a xifres històriques".
Causes: entre els mesos de gener i agost, un total de 9,8 milions de turistes estrangers han escollit Catalunya per passar les seves vacances.
Conseqüències: aquestes xifres mostren la "recuperació" del turisme a Catalunya i evidencien la capacitat del sector per generar riquesa per a l'economia catalana.
El turisme serà el vertebrador i suposarà l'oxigen de l'economia catalana.
Opinió personal: personalment, penso que aquest record de despesa dels turistes estrangers a Catalunya pot ser l'inici per començar a remontar amb la crisis. Tots aquests diners recaudats aquests últims mesos a suposat un gran increment respecte l'any anterior a Catalunya i és un gran avanç per l'economia a Catalunya.

1 comentari:

  1. Molt bé Nina, hem d'afegir que entre les causes de l'augment del turisme a Catalunya està el fet de que als països àrabs ha disminuit molt el turisma a causa de les revoltes (Egipte, Tunis). Això ens beneficia -indirectament- ja que molts d'aquests turistes europeus es decanten per Espanya. Tot i així, com que el turisme interior (dels espanyols) ha disminuit .... no podrem sortir de la crisi.

    ResponElimina