Cercar en aquest blog

dijous, 22 de setembre del 2011

Grècia retalla pensions, anuncia acomiadaments i puja més els impostos


El Público, 22 de septembre del 2011

El Govern grec reescriu el pla d'ajustaments aprovat el juny passat, imposant noves i encara més dures retallades, que afecten especialment a les pensions i els salaris dels empleats públics, alhora que es dóna un pas més en els impostos.
Amb les noves mesures els funcionaris jubilats veuren una rebaixa de la seva pensió. Els que superin els 1.200 euros patiran una retallada del 20%, i en el cas dels antics empleats públics que es van retirar abans dels 55 anys la rebaixa serà del 40% sobre les quantitats que superin els 1.000 euros. Aquests ajustaments s'aplicaran a partir de l'1 de novembre.
A més a més, a partir de l'octubre els funcionaris patiran una retallada del 20%-25% del seu salari.
La tercera mesura es enviar a l'atur temporalment a 30.000 funcionaris aquest any ja 90.000 fins l'any 2015.
Al costat d'això, s'accelera el pla de privatitzacions, amb el qual s'espera ingressar uns 5.000 milions el 2011 i 50.000 fins a finals de 2015. La liberalització de les professions i la reestructuració dels organismes estatals s'inclouen en aquest paquet.
Contra les noves s'han convocat dues vagues generals per als dies 5 i 19 d'octubre.


Opinió personal

Jo crec que la causa d'aquestes retallades venen donades perquè el govern grec un deute que no és comparable a la de cap altre de l'eurozona i al no poder cobrir les seves necessitats es va refugiar fa 15 mesos en el suport institucional dels seus socis internacionals. En conseqüència el govern a canvi de rebre diners de Alemanya i França ha de seguir les pautes que aquests li donguin, que són les retallades socials.
Totes aquestes mesures tenen com a conseqüència el descontentament social perquè augmentarà l'atur, la pobresa, una baixa qualitat de vida...el fi, per mi, de l'Estat del Benestar.

1 comentari:

  1. Molt interessant Andrea! Grècia està en una situació crítica. Esperem que pugui rebre els ajuts per sortir de la crisi i que així evitem un contagi a Espanya. De tota manera, els governs no poden frenar les expectatives negatives del mercats i dels inversors internacionals. Si els mercats consideren que Grècia farà fallida.... serà molt difícil de trencar aquest pensament.

    ResponElimina