Cercar en aquest blog

diumenge, 18 de novembre del 2012

Vaga general del 14 de novembre del 2012


La vaga general ha paralitzat el torn de nit de les principals empreses de Catalunya, que comença a les 22:00 hores, i el seguiment "és massiu", segons informa en un comunicat CCOO, que cita fonts dels comitès d'empresa i dels piquets informatius.

Segons aquestes fonts, estan aturats els torns de nit de les empreses del sector industrial SEAT, Nissan, FICOSA, Robert Bosch, General Cable, Hayes Lemmerz, Indústries Teixidó, Frape, Delfi, Alstom i Roca Sanitaris.

Destaquen també l’"aturada total" a la Petroquímica de Tarragona, així com a Pirelli, Iberpotash, Parc Logístic de Mercadona, Freixenet, Codorniu, Olis de Borges, Sant Miquel, Puleva, Makro, paqueteria de l'Aeroport de Barcelona i Televisió de Catalunya.
Asseguren igualment que l'activitat al mercat central Mercabarna està "pràcticament aturada".

D'altra banda, segons CCOO, la vaga a la premsa diària impresa a la ciutat de Barcelona, que es va avançar a dimarts, va ser secundada per "el 75 per cent del total dels professionals que integren les plantilles de les empreses editores i impressores de premsa ".
Informa també que més d'un centenar de professionals del sector es van concentrar al migdia a la plaça Sant Jaume i subratlla que els quatre sindicats que havien cridat a la vaga als treballadors de premsa de Catalunya (CCOO, UGT, SPC i UPIFC) valoren "molt positivament la participació" i afirmen que ha estat "un èxit".


Causes:
-Les retallades del govern, que afecten molt en àmbits com l'educació, la sanitat, les pensions... Sectors molt importants i imprescindibles en la població, i tot això provoca un gran descontentament tant entre els treballadors, com en els estudiants o jubilats.
-La necessitat de rebel·lió i del canvi de forma de govern per tal d'aturar les retallades i les mesures que imposen.
-L'atur i la crisi econòmica general.

Conseqüències:
-Que el govern escolti al poble, ja que per les bones no fan cas de les reclamacions de la població.
-Que el govern aturi les retallades i imposi altres estratègies per sortir de la crisi, sense empitjorar les condicions dels serveis públics.
-La sensació de força i unió del poble per una causa comuna que afecta a tothom.
-El consum d'electricitat durant el dia de vaga, baixà molt, i això és indicador de l'èxit de les reivindicacions.


Relacions amb l'assignatura:
-Escassetat econòmica que afecta a la població, que no en té prou amb els serveis públics que els hi ofereix l’estat.
-Totes les retallades afecten a les necessitats primàries de les persones, com per exemple l’educació o la sanitat.
-La vaga afecta a les tres activitats econòmiques (consum, producció i distribució).
-La vaga afecta a agents públics com les famílies o les empreses.


Opinió personal:
Nosaltres creiem que les vagues no serveixen de molt si no són vagues grans, és a dir, general com la del passat dia 14 de novembre. Per això, creiem que aquesta vaga servirà per a que el govern s'adoni de que ho està fent malament i s'estan equivocant en moltes decisions. Esperem que hagi servit d'alguna cosa totes aquestes mobilitzacions i que millorin les condicions actuals.


*A continuació deixem un vídeo que mostra diferents opinions sobre la vaga general.
Quina és la vostra?






Ferran i Fran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada