Cercar en aquest blog

dijous, 15 de novembre del 2012

Boicot amb les llets catalanes

A Catalunya les empreses catalanes de la llet tenen por que a causa del procés independentista de catalunya Espanya els hi faci un boicot a la llet ATO i llet Nostra ja que es va anunciar per les xarxes socials i per a alguns mitjans de comunicació privats, com intereconomia...
Respecte aquest problema les empreses catalanes caurien ja que no tindria tants ingresos i en canvi seguiria tenint els mateixos gastos.
Però ara Catalunya farà el procés contrari en que es farà boicot a les marques i empreses espanyoles, evitant de comprar aliments com Pascual, i totes les altres marques que no siguin de Catalunya.
L'any 2008 el poble català ja va fer un boicot a l'empresa de la llet Pascual en que l'empresa treballava amb pagesos es`panyols i no de la terra, i amb aquest boicot l'empresa Pascual veia que baixava el rendiment en picat i va tornar a agafar els recursos productius de Catalunya.
- causes:
   -  L'antinacionalisme de l'estat respecte Catalunya.
   -  Espanya fa servir el boicot català en contra de la independència de catalunya.
   -  Fer adonar als catalans que la independència de Catalunya no és bona per l'economia catalana.
   -  La rivalitat de competir l'economia de Catalunya amb la d'Espanya comparant-la continuament.( com menys potencia econòmica tingui Catalunya menys força podra tenir per a la pròpia autonomia).

Conseqüències:
   -  Baixada de l'economia catalana.
   -  Catalunya protestaria en forma de manifestacions i altres elements.
   -  Això provocarà el malestar dels ciutadans de Catalunya dintre d'espanya i voldran la seva sesseció.
   -  Es provocaria un doble boicot en que Catalunya no compraria els productes espanyols i per tant les dos economies caurien ja que les dos depenen mutuament.
   - Canvi en les costums del ciutadants alhora de comprar aliments i en aquest cas llet.
   -  Afectarà als majoristes de la resta d'espanya, ja que no rebrien llet catalana, i això causaria menys feina i menys ocupació en aquest sector.

Relacions amb l'assignatura:
   -  Es tracta d'una microeconomia perquè només parlem del sector de la llet.
   -  Afecta els tres agents econòmics
   -  Afecta les 3 activitats econòmiques( consum producció i distribució).
   -  Disminueix la productivitat de llet catalana.
   -  Disminueix l'economia alimentària catalana.
   -  Disminueix el cost de producciíó.
   -  Disminueix el canal de distribució que afecta als majoristes ja que la llet que produeixen els ramaders la venen als majoristes i aquests als botiguers i no a majoristes d'altres comunitats autònomes, i de les botigues a la població.

En conclusió pensem que el boicot és una forma envejosa i no gaire bona per a la societat catalana que acabarà afectan a l'economia espanyola que ensenya el descontent de la societat espanyola a la societat catalana nacionalista.
Per últim aquest boicot demostra que Espanya s'està contradient, ja que ella no vol la independència de Catalunya, però amb aquesta acció es demostra el contrari, ja que està provocant el descontent dels catalans a dintre d'Espanya i fa que vulguin cada cop més la independència, si més no, econòmica.

Escrit per Gerard.C i Marc.B













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada