Cercar en aquest blog

dissabte, 10 de novembre del 2012

El alcalde de Castellón ve en la eficiencia la base de la productividad y competitividad


El titular de la noticia és el següent:  El alcalde de Castellón ve en la eficiencia la base de la productividad y competitividad. Aquesta noticia està extreta del diari El Mundo i és del dia 14 de juny de 2012. 

L'alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, ha apostat aquest dijous per l'eficiència i l'increment de la productivitat per ser més competitius en la inauguració de la Jornada 'Eficiència Global en Indústries i Infraestructures. Bataller ha destacat en aquesta que es busca l'eficiència i optimitzar els rendiments, maximitzar els beneficis de les empreses. Segons ell  aquests són reptes que té davant seu el sector empresarial en el seu conjunt. També va esmentar que aquesta "triple hèlix" formada per tres components que són el  Govern, la Universitat i la Empresa ha de ser motor de creixement econòmic . 

Les causes podrien ser la crisi ja que aquesta crisi a portat moltes conseqüències i una d’elles a sigut que moltes empreses han hagut de tancar perquè no eren lo suficientment rendibles i eficients. Una altre de les causes podria ser que a causa de la crisi els bancs tampoc volen dunar préstecs a les empreses i això ha fet que econòmicament vagin pitjor.

Les conseqüències podrien ser que es bo que les empreses busquin maneres de ser més eficients perquè tinguin més beneficis però també crec que si això continua així potser no hi hauran moltes empreses que es puguin sostenir.

Les relacions amb l’assignatura són que té relació amb l’escassetat econòmica,  amb les  activitats de econòmiques  com la producció, en el cost d’oportunitat ja que si volen fer renovacions o prendre altres mesures per ser més eficient han de renunciar a alguna cosa. També té relació amb els recursos productius, els agents econòmics com les empreses i amb la FPP ja que la FPP depèn de la quantitat de producció que es realitzi.

Personalment crec que la mesura que han pres és correcta ja que en aquests temps de crisi el que hem de buscar és la manera de com augmentar els nostres beneficis sense gastar més del conte, en això consisteix ser eficient, encara que crec que això no solucionarà la crisi però ajudarà ja que les empreses podran sortir endavant i deixar d’estar tant endeutades.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada