Cercar en aquest blog

divendres, 16 de novembre del 2012

La reforma de la llei hipotecària, l'escull entre Govern i oposició en la negociació sobre desnonaments

Diari: Expansión
Data: 13.11.2012


El PP insta el PSOE a arribar a un acord amb el Govern sobre les mesures per aturar el drama dels desnonaments. Per la seva banda, els socialistes asseguren que el seu partit treballa no només per a una solució a curt termini, sinó per "modificar la legislació hipotecària".
Per la seva banda, el portaveu d'Economia del PSOE al Congrés, Valeriano Gómez, ha dit que el seu partit treballa en la negociació amb el Govern no només per consensuar una "norma que impedeixi a curt termini els desnonaments", sinó per "modificar la legislació hipotecària, que és la clau del que està passant ".
Segons l'exministre de Treball, els desnonaments són fruit de la crisi econòmica, però "també d'una legislació hipotecària que no protegeix el deutor".
Al costat de la reforma de la llei hipotecària, un altre dels punts de fricció entre les parts és que el PSOE vol estendre les ajudes i el lloguer social a un major nombre de famílies, una cosa que l'Executiu, segons aquestes fonts, voldria limitar als casos més extrems.
D'acord amb aquesta versió, l'Executiu dubta a tancar un acord pel temor a una reacció negativa de les entitats financeres, en dificultats per l'alta morositat del sector immobiliari.
És previsible que entre aquestes decisions s'inclogui un ajornament de dos anys dels desnonaments que afecti famílies amb fills o persones grans al càrrec, o que algun dels seus membres estigui malalt, segons han indicat fonts governamentals a Efe.



Causes:
-Crèdits a gent que no era segur que els tornessin, hipoteques "subprime".
-Encara que et facin fora de casa, si amb la casa no aconsegueixes pagar el deute, segueixes devent diners al banc.
-La crisi fa que hi hagi atur i la ent no tinguis masses ingressos i amb els diners que cobra de l'atur no poden pagar la hipoteca.
-Empobriment de la gent i es perd qualitat de vida




Conseqüències:
-Existència de la "dació en pagament", tu dones la casa i el deute queda pagat.
-Malestar social.
-Gent sense habitatge
-Europa demana a Espanya que canviï la política de desnonaments.



Relacions amb l'assignatura:
-Es tracta d'una microeconomia perquè només parlem del sector immobiliari,  però també macroeconomia perquè la reforma de les lleis afectaria a tothom.
-Afecta els tres agents econòmics
-Afecta en les activitats econòmiques
-Disminueix la producció per falta de demanda.
-Disminueix l'economia en el sector de la construcció.
-Necessitats, béns i serveis: Sense feina és més difícil satisfer les necessitats de els persones, perquè no poden accedir als bens i serveis o no poden mantenir la seva vivenda, que és una necessitat primària.
-Les famílies i empreses: Els consumidors, agrupats en famílies decideixen sobre quins són els béns i serveis que millor satisfan les seves necessitats, sense feina no tenen ingressos per tant les seves decisions es veuen modificades, a la vegada les empreses constructores es veuen molt afectades, igual que els bancs.
-El flux circular de la renda : Si el nombre de consumidors disminueix és veu alterat el flux circular de la renda
-La situació dels desnonaments també afecta a l'entorn, i també l'afectarà una possible reforma de la llei.


Opinió personal:
En la meva opinió, penso que aquesta previsible reforma es pot acceptar com a una reforma positiva o més humana, ja que la actual llei hipotecària es inhumana i exagerada, que posa els diners abans que les vides de moltes persones.
Encara que la reforma sigui una millora, crec que hauria de canviar molt més encara, ja que no pot ser que sempre surtin guanyant els mateixos i, a més a més, el govern els ajudi amb diner públics, diners de la gent que el banc fa fora de casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada