Cercar en aquest blog

dimarts, 16 d’octubre del 2012

Premi Nobel d'Economia

Lloyd S. Shapley i Alvin I. Roth han obtingut el Premi Nobel d'Economia 2012 per “les seves aportacions a la teoria de les assignacions estables i la pràctica del disseny de mercats”.

Podeu trobar les seves biografies en

http://www.eumed.net/cursecon/economistas/shapley.htm

http://www.eumed.net/cursecon/economistas/roth.htm


Lloyd S. Shapley (1923) es va graduar en Matemàtiques per Harvard en 1948. Va treballar en la RAND corporation i a la Universitat de Princeton on es va doctorar en 1953. Des de 1981 ha estat professor a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) on continua com a professor emèrit. El seu treball principal ha estat en el camp de la Teoria de Jocs en la qual és reconegut com un dels seus més destacats constructors.

Lloyd S. Shapley, un des guanyadors del Premi Nobel d'economia

Alvin I. Roth (1951) és el Catedràtic d'Economia i Administració d'empreses "George Gund" en el Departament d'Economia de la Universitat d'Harvard i a l'Escola de Negocis d'Harvard. La seva investigació, ensenyament, i interessos se centren en la teoria de jocs, en l'economia experimental, i en el disseny de mercat. Alvin Roth va ajudar a redissenyar el sistema d'assignació utilitzat a les Escoles Públiques de Boston, adoptat per a aquells estudiants que començaven el curs al setembre de 2006. És un dels fundadors i dissenyadors del Nou Programa d'Anglaterra per a l'Intercanvi de Ronyó, per a parelles incompatibles de pacient-donant. Es va doctorar a la Universitat de Stanford, i va arribar a la Universitat d'Harvard on és professor.


Alvin I. Roth, un dels guanyadors del Premi Nobel d'economia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada