Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’octubre del 2012

El govern denuncia una reducció del 15% en recerca en els pressupostos de l'Estat

Aquesta noticia esta extreta del diari Avui, amb data del 4 d'octubre del 2012.

El govern denuncia una reducció del 15% en recerca en els pressupostos de l'Estat.

Inversió en I+D a Espanya des del 2009 fins al 2012



Anoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca
El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha qualificat aquesta devallada "d'error gravíssim", ja que en el 2012, s'han destinat 2.460 milions en la part financera, mentres que en el pressupost del 2013 es contemplen un total de 2120 milions per a subvencions en recerca. Aquesta reducciño farà que les investigacions no avancin i que cada cop tinguin menys pressupostos per realitzar-les, això provocara que les evolucions en la medicina i la tecnologia es reduiexin . A més reclama que els fons destinats a la recerca no siguin distributius, sinó sempre competitius, per tal que les partides pressupostàries puguin potenciar els centres més bons, que a la vegada aconseguirien més visibilitat de caire internacional. Tot i així acaba dient que les coses tampoc no van ta malament com en altres països, i que creu que les formes d'organitzar-se de Catalunya potenciaran la investigació i la recerca, pero tot hi així creu que és necessari que rebin més diners i inversions per tal de evolucionar.
Miguel de Unamuno



Opinió personal :
La nostra opinió és que creiem que els pressupostos dedicats a les subvencions no s'haurien de reduir ja que és una part fonamental ja que gràcies a les investigacions podem trobar remei a enfermetats per exemple. A més no creiem correcte que les possibilitats de promocionar l'economia basada en el coneixement disminueixin. Com a conclusió pensem que les investigacions i recerques són molt importants ja siguin de caire científic com les investigacions per a la cura d'una enfermetat o de caire tecnològic com amb la invenció de nous projectes.

Relació amb la assigatura:
La relació que trobem amb la signatura es que tracta de temes dels quals parlem a classe que tenen veure amb el tema d'econòmia, temes com en el que presentar l'economia com a coneixement es redueixi o coom son les reduccions en els pressupostos dedicasts en les subvencions.En definitiva situacions que treballem i treballarem a classe durant tot l'any.  


Per a més informació, podeu visitar la pagina web on hem trobat la noticia:

A més, per ampliar més sobre la informació en aquest tema, us deixem un video que parla sobre les protestes dels centres d'investigació que no volen sofrir més retallades.



Lorena Puig, Laura Rubio i Yeray Toledano.

1 comentari:

  1. Heu aprofitat el temps!! Fins i tot heu publicat un vídeo. Fantàstic per començar!

    ResponElimina