Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’octubre del 2012

Rajoy anuncia 400 milions per finançar empreses espanyoles al Marroc

Resum

Rajoy s'ha reunit amb el seu homòleg marroquí, Abdelilah Benkirán a la X Reunió d'Alt Nivell (RAN) entre Espanya i el Marroc.Segons ell, en un moment de crisi econòmica com l'actual, Marroc és una oportunitat que cal aprofitar i de la qual es poden beneficiar els dos països. Aixi doncs, ha anunciat la prolongació de la durada de la línia de finançament que existeix des de 2008.
L'import de la mateixa ha explicat que és d'uns 400 milions d'euros destinats a finançar projectes lligats a empreses espanyoles al Marroc.
El president del Govern ha recordat que el Marroc és el segon mercat d'Espanya fora de la UE, només per darrere dels Estats Units, prop 20.000 empreses espanyoles exporten a aquest país i 700 estan assentades en ell.





http://www.expansion.com/2012/10/04/economia/1349302540.html

Relacions amb l'assignatura


Concepte Economia: L'economia és la ciència que s'ocupa de la manera en que s'administren i s'aprofiten uns recursos escassos per satisfer les necessitats humanes.
En aquesta notícia, això es veu reflectit en com Rajoy ha decidit administrar els escassos recursos (diners) dedicant-los a les empreses espanyoles del Marroc.

Opinió personal

Penso que està bé apostar per les empreses espanyoles al Marroc, però potser els diners 
que s'hi destinen són excessius tenint en compte que actualment no hi ha diners per pagar 
la sanitat ,l’educació ha disminuït de qualitat, hem i haurem de pagar molt més per estudiar, 
s’han rebaixat sous de funcionaris, etc. És a dir, en temps de crisi com estem, hauríem d'intentar solucionar els problemes que afecten més directament als ciutadans espanyols i no pensar en fer inversions tant grans en coses no tan necessàries.
Potser es veritat que al cap i a la fi, si tot va bé, serà beneficiari pel país, però s'ha de parar atenció als problemes més immediats i ajudar als ciutadants a sortir-se'n amb aquests diners, ja que al cap i a la fi són els que paga el poble i els que no recuperaràn.

Sergi Guijarro i Leonor Morral

1 comentari:

  1. Això que dius és veritat. Tot i així, el Marroc és el nostre veí del sud amb el qual és molt convenient tenir bones relacions. Pensa que hi ha molts temes en que el Marroc té molt a dir i a ajudar a Espanya: immigració, pesca, seguretat fronterera, Ceuta i Melilla.... Són temes delicats, que sempre han requerit de la seva colaboració. Suposo que la inversió espanyola al Marroc té molt a veure amb temes polítics i ens convé tenir MOLT BONES RELACIONS amb ells.

    ResponElimina