Cercar en aquest blog

dijous, 4 d’octubre del 2012

La vivenda de segona mà abarateix el preu un 20 %


4 d'Octubre, La Vanguardia.

La vivenda de segona mà s'ha abaratit un 20% durant el primer semestre de l'any
La Universitat Pompeu Fabra i el grup Tecnocasa ha realitzat un estudi en el qual s'han adonat que s'ha produït una gran acceleració en el procés d'abaratiment de la vivenda.


La baixada de preu ha superat la que ja es va produir al 2008 i 2009 i han apuntat que al 2006 i principis del 2007 el metre quadrat es pagava a 3500 euros i actualment es paga el metre quadrat a 1633 euros.
El catedràtic José García Montalvo de la UPF que ha explicat els fets, ha destacat que els preus són els preus reals de compravenda i no els preus de sortida o de taxació
En aquest estudi es presenten diferències amb els resultats donats pel Ministeri de Foment, que calcula que es preus de la vivenda de segona mà han baixat un 24% a Espanya des de finals del 2006.
Opinió personal:
Des de el nostre punt de vista, creiem que el fet que ha impulsat aquest abaratiment han estat els grans crèdits que van donar els bancs fa uns anys i això ha causat que aquestes persones ara tinguin hipoteques, les quals són incapaces de pagar, per tant, necessiten obtenir diners de la forma més ràpida possible i una de les formes de fer-ho és baixant el preu de les vivendes que tenen en venta.
La baixada dels preus de la vivenda han estat inevitables, ja que fa una anys eren molt elevats i per tant, a la força han hagut de baixar, cal afegir que hi ha més oferta que demanda.
La gent s'espera a que els preus baixin encara més per poder-los comprar, també tenen por per si compren un pis la seva situació econòmica podrà anar a pitjor

Laia i Marta

1 comentari:

  1. Perfecte! Heu parlat d'oferta i de demanda, tot i que encara no hem vist aquest tema. Noies.... molt bé!

    ResponElimina