Cercar en aquest blog

dilluns, 21 de novembre del 2011

LOS PEPINOS, TODAVÍA POR LOS SUELOS

EL MUNDO, 2/6/2011

El preu dels cogombres espanyols segueix sent molt baix tot i haver-se demostrat que no van ser aquests els que van provocar l'epidèmia d'"E.coli" a Alemanya.
A El Elejido (Almeria) fins i tot hi ha partides senceres que no s'arriben a vendre.
José González, director de ventes d'un centre de subhasta de verdures, explica com els preus han baixat d'uns 12-10cts/kg a 0cts perquè hi ha hagut 7.000kg que no s'han venut. Abans de la "crisi del cogombre" els preus rondaven els 30cts/kg.
González ha remarcat també com els preus de molts altres productes (carbassons, tomàquets, albergínies, etc.) s'han vist afectats amb descensos de fins el 50%, el que està provocant que molts agricultors donin per acabada la temporada un mes abans.
Paradoxalment, l'enfonsament dels preus en origen encara no ha afectat als punts de venta al consumidor, segons Europa Press.


Gràfic: aquest gràfic mostra com la demanda de cogombres disminueix (es desplaça cap a la l'esquerra) degut en el canvi o empitjorament en les preferències dels consumidors. D'aquesta manera baixen el preu i la quantitat.

Causa: canvi de les preferències dels consumidors degut a l'epidèmia de l'"E.coli" que es creia que era provocada per cogombres d'origen espanyol.

Conseqüències: disminució del preu dels cogombres i de la quantitat (preu i quantitat han arribat a 0)


2 comentaris:

  1. Perfecte el gràfic. Simplement hi ha un error greu, ja que dius "la quantitat ofertada baixa" quan en realitat sobra la paraula ofertada. És la demanda la que baixa, com molt bé la dibuixes, i no pas l'oferta

    ResponElimina