Cercar en aquest blog

dimecres, 9 de novembre del 2011

Italia, al borde del precipicio.

Notícia de la Vanguardia ( http://www.lavanguardia.com/economia/20111109/54237976167/italia-al-borde-del-precipicio.html )

Italia, al borde del precipicio
La rentabilidad de los bonos a 10 años ha superado el 7%, nivel en el que Grecia, Portugal e Irlanda pidieron el rescate | La prima de riesgo supera los 560 puntos

La rentabilidad de los bonos a 10 años ha superado el 7% del nivel a partir del cual Grecia, Portugal e Irlanda pidieron el rescate financiero y su prima de riesgo supera los 560 puntos básicos.
La presidenta de la patronal Marcegaglia explicó que Confindustria celebrará una reunión para analizar la situación del país después de que ayer el primer ministro italiano, Silvio Berlusconi, se comprometiera a dimitir tras la aprobación de las reformas financieras en el parlamento.
La deuda pública de Italia es del 120% de su PIB.
Giorgio Napolitano ha pedido decisiones rápidas y un debat abierto y objetivo, subraya que Italia debe recuperar la credibilidad y confianza como país.
A pesar de esto, los países de la eurozona no tienen previsto prestar ayuda económica a Italia porque no hay bastante dinero para cubrir sus necesidades. De los 440.000 millones de euros sólo quedan alrededor de 250.000.
El comisario europeo de la industria desvinculó el castigo de Italia en los mercados del anuncio de la dimisión de Berlusconi. Hoy miércoles llegará al senado la enmienda de los presupuestos del 2012 aprobada por el Ejecutivo la semana pasada.

Causes:
Les causes són el deute públic, l'augment de risc que està vivint Itàlia i la crisi actual que fa que no es pugui concedir ajudes a Itàlia.

Conseqüències:
Hi haurà una baixada a la borsa més crisi a Itàlia i per lo tant, serà més difícil per Itàlia sortir de la crisi que està sofrint. També ha provocat que Berlusconi baixés del poder i dimitís i la desconfiança a l'hora d'invertir a Itàlia.

Relacions amb l'assignatura:
És una noticia de macroeconomia ja que encara que sigui només d'Itàlia afecta a tots els altres països.
Agents econòmics, l'estat i el deute que té actualment. El sector exterior ja que no s'invertirà tant desde fora.
Estarà més lluny de l'FPP perque estarà més lluny de la màxima eficiència.

Opinió personal:
Crec que l'economía d'Itàlia anirà de malament en pitjor, sobretot per la falta d'ajudes per part de la UE. És difícil sortir d'una crisi amb ajuda així que sense serà casi impossible sortir-ne, al menys d'entrada. Per altre banda crec que ja era hora que Berlusconi deixés el poder encara que, per mi, l'haurien de ficar a la presó. És una notícia francament dolenta per Itàlia i amb aquestes dades tant alarmants només es conseguirà fer que les dades siguin pitjors.

2 comentaris:

  1. Molt bé Marta! Notícia macroeconòmica que també té a veure amb la política econòmica (que serà més restrictiva), amb la financiació del déficit públic (més car si es financia amb més deute públic), amb la integració econòmica (Itàlia és un dels grans de la UE), amb la crisi del deute (que ha seguit a la crisi financera), amb les expectatives (seran més dolentes si puja el cost del deute públic italià) i per últim amb el creixement econòmic (la demanda agregada disminuirà).

    ResponElimina