Cercar en aquest blog

dimarts, 17 de setembre del 2013

Benvinguts al curs d'Economia 2013-2014

Hola!
Benvinguts al nou curs d'Economia 2013-2014 de l'Institut Pere Calders de Cerdanyola.
Sóc l'Aurora, la vostra professora d'Economia (i per a alguns de vosaltres també d'Economia de l'Empresa I).


Aquest serà un bloc on podrem aprendre economia de manera dinàmica, publicant notícies d'actualitat relacionades amb la matèria. Aprofitarem aquestes notícies per dibuixar i insertar gràfics, taules, estadístiques, imatges, vídeos, etc...

L'objectiu d'aquest bloc és aprendre a escriure i a fer investigació econòmica. Relacionarem els conceptes teòrics del curs amb les notícies d'actualitat i, a més a més, aquest bloc el podrà llegir tothom. Vosaltres, alumnes convidats, sereu els autors del bloc. Jo només faré algun article per guiar l'aprenentatge, però serà 95% obra vostra!!

També tindrem temps, durant aquests nou messos, de publicar acudits, imatges, canços o videos interessants .... però sempre heu de buscar un mínim de contingut econòmic.

La primera activitat que us demano és molt fàcil: només heu de fer un petit article, explicant quí sou i per què heu escollit estudiar economia. A més haureu d'explicar els objectius que voleu assolir durant el curs.

Aquesta primera entrada al bloc ha de tenir alguna imatge (no una foto vostra, però si una imatge econòmica que us agradi i que us inspiri alguna cosa) amb el comentari pertinent. A continuació, una imatge que trobo interessant, amb un comentari.

Aquesta imatge representa el flux circular de la renda. Les famílies i les empreses interactúen continuament als diferents mercats (de béns i serveis, per una banda, i de factors de producció per l'altre), fent que la renda (els diners) circulin contínuament. La corrent anirà més ràpida en temps de vaques grosses i més lenta en temps de crisi.

Aprofitem per aprendre una miqueta d'anglès (afegir al vostre glossari totes aquestes paraules: FIRMS, HOUSEHOLDS, GOODS, SERVICES, PAYMENTS, WAGE, PROFIT, RENT).


Podreu fer comentaris sobre els articles dels vostres companys. Recourdeu que aquestes activitats seran avaluades.

Vinga, que és molt fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada