Cercar en aquest blog

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Un centenar de trabajadores del aeropuerto de Reus se quedan sin trabajo

La Vanguardia, 30 d'octubre del 2011

Els empleats tanquen la temporada resignats amb la situació que ha provocat Ryanair i sense garanties de recuperar la feina a l'abril

Reus, (ACN) .- L'aeroport de Reus tanca aquesta setmana degut a la situació que ha provocat Ryanair al anar-se'n i clausurar, així, la línia de vols comercials fins l'abril. Un centenar de treballadors han quedat sense feina per falta de vols i sense saber si la recuperaran per la temporada d'estiu.

Causes:

Les causes d'aquesta situació són l'estat de crisi en el que es troba el món i Espanya actualment, ja que la població intenta reduir despeses i viatjar en avió és una despesa que es pot estalviar. En aquest cas, també s'ha de mencionar la crisi que pateix Irlanda, ja que és on està situada la seu de Ryanair.

Conseqüències:
Les conseqüències del tancament de l'aeroport de Reus són l'acomiadament d'un centenar de persones (almenys durant l'hivern) que s'afegeixen als gairebé 5 milions d'aturats d'Espanya. A més, si Ryanair no compleix la seva part de l'acord signat amb la Generalitat, segons el qual ha de complir una taxa de vols en el termini d'un any, no rebrà la subvenció acordada i per tant, amb aquesta quantitat es faran nous contactes amb d'altres companyies per tal que puguin operar des de Reus.

Relacions amb l'assignatura:
1. Microeconomia: només afecta a un sector de l'economia.
2. FPP: es desplaça el punt allunyant-se de la FPP, ja que al acomiadar als treballadors hi ha més població aturada.
3. Sector exterior: Ryanair és una empresa irlandesa i, per tant, pertany al sector exterior.
4. Economia de mercat: l'aeroport atura el seu funcionament degut a que no hi ha demanda (llei de la oferta i la demanda, mà invisible)
5. Productivitat: la productivitat és (o era) molt baixa, ja que per fer funcionar un aeroport és necessita molta gent, hi hagi molts vols o no.

Opinió personal:
Penso que aquesta és una mala notícia, ja que significa l'acomiadament de molts treballadors, encara que ja fa molt de temps que es veia a venir. Crec però, que el pacte que la Generalitat i Ryanair van fer assegura un futur per l'aeroport de Reus, i que, encara que potser trigui una mica en recuperar-se, continuarà amb la seva activitat en el futur. A més, aquesta situació ha estat causada per una crisi mundial que ha afectat a molts països, i a Irlanda i Espanya especialment. Per això, penso que l'aeroport no tornarà a tenir una situació normalitzada fins que Europa surti de la crisi.

Maria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada