Cercar en aquest blog

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Merkel aposta per posar mé capital a disposició dels bancs europeus


3/24, 5-10-11

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat que el seu país estaria a favor d'una recapitalització dels bancs europeus en cas que hi hagi un acord sobre que l'actual capitalització dels bancs no és suficient en vista de la situació dels mercats financers de tota Europa.
Segons Merkel, Alemanya està preparada per dur-la a terme si és necessari, però ha indicat que hauria de ser una decisió ràpida, ja que falta temps.
Unes hores abans, el viceportaveu de l'executiu germànic, havia dit que la cancellera alemanya apostava per introduir més capital en els bancs europeus per evitar una nova crisi bancària. A més, el viceportaveu ha assenyalat que Merkel està satisfeta amb els avenços per limitar la compravenda d'accions de caràcter especulatiu.
Merkel ha explicat que han de ser els experts i no els caps d'Estat els que dictin els criteris. La predisposició de Merkel per dur a terme aquesta recapitalització ha aconseguit la reacció positiva de les borses europees, que han tancat amb pujades per sobre del 3%.
La cancellera ha destacat també la importància de mantenir una bona comunicació entre els Estats Units i la UE per tranquilitzar els mercats i recuperar la seva confiança.
En els propers dos dies, Merkel té planejat reunir-se amb la directora gerent del Fons Monetari Internacional, el president del Banc Central Europeu, el cap de l'Eurogrup, i el president del Banc Mundial, per comentar la situació de l'eurozona.

Causes: La capitalització dels bancs no és suficient i això podria provocar la seva fallida

Conseqències: Pel moment, les borses europees han reaccionat a l'alça, tancant amb pujades del 3% o superiors. Si finalment es pren la decisió de recapitalitzar els bancs, aquests podrien millorar la seva situació i disminuir així el risc de fallida. També podria servir perquè els bancs comencessin a donar crèdits a les famílies i a les empreses, però d'altra banda, suposaria una gran despesa pels estats membres de la UE.

Opinió personal: La idea que els bancs es puguin recuperar és evidentment bona, i el fet que la borsa hagi pujat és esperançador i ens permet ser optimistes, que ho necessitem, però trobo injust que continuem sent els ciutadans els que amb els nostres impostos haguem de col·laborar en la recuperació dels bancs quan no tenim res a veure amb els errors que aquests han comès.

Paula V

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada