Cercar en aquest blog

dimecres, 13 de juny del 2012

Grecia: Syriza promete banca pública y aumento de impuestos al gran capital


Librered.net, Miércoles, junio 13

El líder de la coalición de izquierda Syriza, Alexis Tsipras, que tiene grandes posibilidades de ganar las elecciones del próximo domingo en Grecia, prometió elevar el impuesto a las corporaciones y ratificó que denunciará los acuerdos crediticios de Grecia porque los recortes sociales que los acompañan son catastróficos para el pueblo.

El gran capital y los partidos políticos neoliberales, favorables a los recortes sociales de la UE y el FMI, ya han iniciado una campaña mediática para tratar de evitar el triunfo de Syriza el próximo domingo.
Sin embargo, a cinco días de los comicios, prácticamente todos los sondeos de opinión sitúan a la coalición de izquierda primera en intención de voto. Tsipras, el político de 37 años que concentra todas las miradas de Europa, ya ha advertido si gana los comicios tumbará las medidas impuestas por la UE y el FMI.

Tsipras dijo en la conferencia de prensa que no aplicará ni un recorte de gasto ni un despido de estatales más y que reemplazará los acuerdos crediticios con un “programa de reconstrucción nacional”.
Horas antes de las declaraciones del dirigente griego, el órgano ejecutivo de la Unión Europea dijo que sería legal limitar los movimientos de personas y capital a través de fronteras de Europa en el caso de que Grecia saliera del euro tras las elecciones del domingo, dando a entender que esta posibilidad es real.
En una intervención en Atenas, Alexis Tsipras reiteró su promesa de nacionalizar el sector bancario griego y dijo que si llega al poder incrementará la carga impositiva de las compañías más lucrativas.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crec que ja no valen causes ni conseqüències. Ja sabem qui ens ha portat a la crisi que està patint Europa i part del món ja que no cal oblidar que aquestes mesures neoliberals s'estan donant tant al Canadà ( que està experimentat un immens moviment estudiantil contra la pujada del 75% de taxes universitàries), com a Xile, com fins aquí, a la nostra terra.

La personificació "el capitalisme mata" no exagera pas quan les mesures aplicades a aquests països estan deixant sense vida, metafòricament parlant (amb les altes taxes d'atur, el cada vegada més difícil accés a la universitat, la manca de drets laborals, el deteoriorament dels serveis públics) i literalment parlant amb l'increment de suicidis, exemples de persones que per no perdre el treball no agafen la baixa (amb la nova reforma laboral tot i tenir una baixa justificada si et passes d'un límit de dies et poden fer fora) acaban morint al món occidental... SENSE oblidar-nos del món que gairebé no existeix per nosaltres tot i que les nostres condicions de vida es basen en l'espoliació dels seus recursos: el tercer món ja mort fa temps( tot  ique reneixent en alguns països gràcies a un canvi de sistema). La desigualtat al món més gran que hi hagut mai és la d'avui en dia.

Hem de canviar, hem de canviar urgentment primer per poder viure nosaltres i segon perquè puguin viure els notres fills i néts mantenint polítiques sostenibles, les que el capitalisme també oblida amb la seva més salvatge cobdícia.

I és per això que he escollit aquesta notícia, tot i les decepcions que la història ha mostrat, no hem de deixar de perdre la fe en les persones. Amb això vull dir que en efecte, crec que el canvi a Europa, i si és així al món, ara està en mans de Grècia. Syriza és el futur per a la vida grega.
Si guanyen el proper 17 de juny és probable que l'ordre econòmic grec vagi canviant a poc a poc, que la prioritat ja no sigui el rescat del bancs ni el pagament del deute sinó el salvament de les persones.
Tot i dir que no sortiren de l'euro si els grecs no ho volen, tenen molt clar que quan sigui l'hora de tornar a fer els """"ajustaments"""" demanats des de la Troika, faran decidir als ciutadans si prefereixen pagar el deute o bé sortir de l'euro pagant la part legítima d'aquest.

Desitjo amb totes les meves forces, que Grècia sorti del forat negre on l'han ficat i crec que l'esperança ve lligada del triomf de la coalició de l'esquerra radical, Syriza, i no per part dels dirigents que ens han ficat dins d'aquesta.

Acabo, esperant que us hagin entrat moltes ganes de buscar informació sobre aquest partit polític i poder debatre amb vosaltres si creieu que aquesta és la sortida d'Europa. Si de veritat esteu amb mi, feu la màxima difusió als vostrs pares, amics, companys, coneguts...perquè vegin que hi ha una alternativa tant al carrer amb el moviment 15M, i ens alguns països ja es comença a construir participant dins del sistema a travès de les institucions, com a Grècia.

PD: Us adjunto un video d'una nena canadiense, perquè veieu que estan passant coses molt similars allà tot i que ens separi un gran oceà, parlant del perquè del deute i com solucionar-ho( des del seu punt de vista, és clar).



1 comentari:

  1. Dona molt que pensar aquest vídeo i aquesta nena. Quina solució més bona! Però a Europa ni de broma Alemanya voldrà que el BCE injecti diners d'aquesta manera per la por a la inflació, com ja hem parlat mil vegades.

    ResponElimina