Cercar en aquest blog

dijous, 15 de març del 2012

La benzina registra preus rècord, amb una pujada del 7% des de començaments d'any

Notícies 3/24 apartat economia, 15/03/2012

Omplir el dipòsit a les estacions de servei espanyoles és més car que mai. La benzina i el gasoil se situen en preus rècord després que s'han encarit un 6% i un 4% respectivament des de començaments d'any.
El litre de la gasolina súper 95, per exemple, s'ha enfilat per primera vegada, de mitjana, per sobre dels 1,45 euros. Per la seva banda, el gasoil ja costa 1,39 euros el litre. En només una setmana, la benzina s'ha encarit un 1% i el gasoil, gairebé un 2%. Si ho comparem amb dades del març passat, la benzina es paga gairebé un 9% més cara, mentre que el gasoil ha pujat de preu un 8%.


Tot i que no tracta directament sobre els temes que estem estudiant,aquesta notícia té a veure amb la crisi actual i amb la pujada de preus del 2012 (inflació). Però el motiu principal pel que he penjat aquesta informació és degut a que en una de les últimes classes l'Aurora va comentar breument que el preu de la benzina augmentaria molt. Les causes són que els principals països d'on exportem el petroli (sobretot nord d'Àfrica ) com ara Egipte, estan passant per un període de inestabilitat política, guerres i tensions.Així ara mateix és difícil importar el petroli d'allà, i l'estem comprant a d'altres països per un preu més elevat.
Les consequències són l'augment del preu del petroli, és a dir, que cada cop surt més car omplir el dipòsit dels automòbils.

1 comentari:

  1. La raó de la pujada de preus del petroli no és un augment de la demanda si no una disminució de l'oferta.Un gràfic no quedaria malament...

    ResponElimina