Un rescat és bàsicament un préstec que està condicionat al compliment de uns objectius trimestrals. Si cada tres mesos els objectius es compleixen els pagaments van arribant al país. Per tant el país té avaluació contínua cada tres mesos. Aquest examen trimestral observa la competitivitat i les reformes fetes al país i també el sanejament de les finances públiques i del sistema bancari. És difícil anticipar que podrien imposar a Espanya els organismes internacionals que ens rescatin (FMI o UE). Però podria ser: baixada de pensions i sous dels funcionaris, eliminar les pagues extres, retallades en prestacions per atur, co-pagament sanitari, pujada de IVA, tancament de televisions autonòmiques, tancament hospitals provincials, tancament d'escoles públiques sense un mínim d'estudiants, ajuts a la dependència, beques, medicaments etc.
Si Espanya va fent els deures els diners del rescat van arribant de mica en mica. També és possible que el rescat obligui al govern a renunciar al poder executiu, és a dir, al igual que va passar amb Grècia, el president del govern podria marxar forçat per les circumstàncies, com seria de lògica si arribem a aquesta situació extrema.
El rescat evitaria sortir de l'euro i disminuiria la sortida de capitals, en teoria. Però la veritat és que els països rescatats fins ara (Grècia, Portugal, Irlanda) no estan sortint de la crisi.
Aurora
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada